Privacy- en cookieverklaring

Wij verzamelen persoonsgegevens

Tekstory verzamelt persoonsgegevens. Welke dit zijn en waarom wij dit doen, leest u in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Adres: Tekstory – Platolaan 278 – 6525KD Nijmegen
Telefoonnummer: 0657331880
Website: https://www.tekstory.nl/

KVK Nummer: 60950358

Functionaris gegevensbescherming: Sharon Lederer – [email protected]

Tekstory behoudt zich het recht om deze privacyverklaring aan te passen. De huidige privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018. U kunt de actuele versie van privacyverklaring eenvoudig vinden via de link onderin de footer.

Persoonsgegevens die Tekstory verwerkt

Wanneer u het contactformulier invult of u inschrijft voor promotionele e-mails verzamelen wij uw persoonsgegevens. Hieronder ziet u wanneer wij welke persoonsgegevens verzamelen:

Contactformulier

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • IP-adres
  • Het e-mailbericht

Inschrijfformulier

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatie (wanneer beschikbaar)

Minderjarigen

Door het zakelijke karakter van onze website, is onze website niet interessant voor jongeren onder de 16 jaar. Wij kunnen echter niet controleren of er jongeren zijn die onze website raadplegen. Op verzoek verwijderen wij de gegevens van jongeren onder de 16 die toch onze website hebben bezocht.

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerkt Tekstory persoonsgegevens?

Wij verwerken alleen uw persoonsgegevens als u deze zelf achterlaat. Dit doen wij om de volgende redenen:

  • Om promotionele e-mails en blog updates te versturen
  • Om contact op te nemen als u vragen heeft over onze diensten
  • Voor het leveren van onze diensten
  • Voor het verzenden van facturen en andere commerciële producten

Geautomatiseerde besluitvorming

Tekstory neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Gegevens bewaren

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Zo worden uw gegevens direct verwijderd op het moment dat u zich bijvoorbeeld weer uitschrijft voor de blog updates.

Verstrekking aan derden

Tekstory geeft uw persoonsgegevens alleen door aan derden als dit noodzakelijk is. Zo geven wij uw naam en e-mailadres door aan MailMunch en MailChimp zodat u zich kan inschrijven voor onze mailingslijst en ook e-mails van Tekstory kan ontvangen. Zonder zou dit niet mogelijk zijn. Daarnaast maken wij voor het versturen van e-mailberichten gebruik van een externe SMTP provider die tijdelijk uw berichten opslaat. Via deze logbestanden kunnen wij controleren of alle e-mails ook daadwerkelijk zijn verstuurd.

Wanneer Tekstory gegevens aan derden verstrekt, zorgen wij er o.a. (met een overeenkomst) voor dat uw gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat uw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Verder zullen wij uw gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Promotionele e-mails

Tekstory stuurt e-mails om u op de hoogte te houden van nieuwe blogposts, diensten en andere ontwikkelingen. Deze e-mails kunt u ontvangen door u in te schrijven via de verschillende formulieren op deze website. Wanneer u uw e-mailadres achterlaat wordt u toegevoegd aan de lijst van abonnees. Wilt u niet langer e-mails van Tekstory ontvangen?. Elke e-mail bevat een link om u eenvoudig af te melden. Het abonneebestand van Tekstory wordt niet aan derden verstrekt. U kunt zich ook afmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar [email protected]

Cookies

Tekstory gebruikt alleen technische cookies, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, doordat bijvoorbeeld voorkeursinstellingen worden opgeslagen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

U kunt zich afmelden voor deze cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Bij het gebruik van onze website worden de volgende cookies geplaatst:

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk om Tekstory goed te laten functioneren. Deze cookies worden zonder toestemming geplaatst. Functionele cookies zorgen er o.a. voor dat u ingelogd kunt blijven tijdens uw bezoek aan Tekstory.

Ook door onze partner Mailmunch worden er cookies geplaatst. Deze cookies zorgen ervoor dat de pop-up niet nogmaals wordt getoond als u deze eerder hebt weggeklikt of als u al bent ingeschreven.

Analytische cookies

Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website wordt gebruikt, naar welke informatie bezoekers op zoek zijn en welke pagina’s het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke website onderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We analyseren en verbeteren de website continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt.

We maken gebruik van Clicky om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze website. Wij verstrekken de door uw ingevulde persoonlijke gegevens (zoals naam, adres, telefoonnummer) nooit aan Clicky.

Mogelijkheden om analytische cookies te weigeren

De aanbieder van Clicky biedt tools waarmee u de cookies kunt weigeren (opt-out). Via deze pagina kunt u zich verzetten tegen het verzamelen van gegevens via elke website waar Clicky wordt gebruikt.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Bent u het niet eens met het opslaan van uw gegevens? U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Tekstory. Als laatste heeft u ook recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit houdt in dat u bij ons een verzoek kunt indienen om uw persoonsgegevens naar uzelf of iemand anders te sturen.

Een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar [email protected] Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage echt door u is gedaan, vragen wij een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit is ter bescherming van uw privacy. Wij zullen zo snel mogelijk op uw verzoek reageren, maar uiterlijk binnen vier weken.

Als laatste heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Klik daarvoor op de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe Tekstory persoonsgegevens beveiligt

Wij nemen de privacy van onze bezoekers uiteraard erg serieus. Daarom nemen wij passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van uw gegevens tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat wij uw gegevens niet goed beveiligen en/of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via ons contactformulier of [email protected]