Gratis Content Kalender Template

Hét hulpmiddel voor een optimale content planning

Vergeet die onhandige content planning in Excel, met mijn Content Kalender template voor Notion plan jij je content snel, eenvoudig en overzichtelijk!

✅ Nu met extra content tips en strategieën die je direct kan gebruiken voor je content marketing

Ik ben al overtuigd, Sharon!

Zonder kan je net zo goed stoppen 🤐

De voordelen van een content kalender

Helpt je om consistent content te maken

Geen tijd? Voor content marketing moet je tijd maken, anders gebeurt het nooit. Een goede planning (met behulp van je content kalender) kan het verschil maken.

Zorgt steeds voor nieuwe content ideeën

Je content kalender is een bron van inspiratie. Met een overzicht van oude content én alle ideeën waarvoor je nog geen tijd hebt gehad. Super handig, toch?

Geeft inzicht in het resultaat van je content

Als jij je content kalender natuurlijk aanvult met de resultaten. Zo zie je snel welke blogs het goed doen, welke reels viral gaan of welke mails het meest worden geopend!

Levert jouw content nog niets op? Trekt je website te weinig bezoekers? Ga je nog niet elke minuut viral op social media? En draagt je content niet bij aan meer verkopen? 

Tijd voor een goede strategie én een content kalender

Group

Welke tool gebruik je dan voor je planning?

Je content kalender in Excel versus Notion

Waarschijnlijk ben je al verschillende websites tegengekomen die zogenaamd (geen haat 😉) een content kalender template voor Excel voor je hebben.

Heb ik ook ooit gehad, maar heel eerlijk: iedereen kan zelf een content kalender in Excel maken, daar heb je geen template voor nodig.

Grote kans trouwens dat je jouw Excel content kalender vervolgens helemaal niet gaat gebruiken, want echt handig is het niet.

Dus ben ik verder gaan kijken welke tool je dan wel kan gebruiken voor je content kalender. Één die het liefst ook gratis is. En heel eerlijk: ik heb echt dé tool gevonden voor het bouwen van je content kalender: Notion.

Vergeleken met Excel heeft Notion de volgende voordelen:

Kalenderweergave, tabelweergave en meer!​

In Excel kan je jouw geplande content niet in een kalender weergeven. In Notion heb je verschillende weergaven die je contentplanning super overzichtelijk maakt.

Filter je content voor meer overzicht

Ja, in je Excel heb je ook wat filterfuncties, maar deze kan je niet opslaan. In Notion kan je bijvoorbeeld een weergave maken voor alleen jouw taken of alleen al je blogposts.

Voeg extra informatie toe

In je Excel content kalender kan je wel extra velden toevoegen voor meer informatie. Maar de opties zijn beperkt. In Notion heb je veel ruimte voor notities. 

"Iedereen kan een content kalender in Excel maken, daar heb je geen template voor nodig. Maar echt handig is het niet"

Wel net zo makkelijk, toch?

Mijn content kalender template voor Notion

Sneak preview

In de video gebruik ik mijn content kalender template voor Notion. Ook jij kan die gratis gebruiken!

Artboard

Begin direct met plannen

Natuurlijk kan je ook zelf je Notion inrichten, maar mijn template is net zo makkelijk.

Artboard

Inclusief voorbeeld en content tips

Je begint niet met een lege kalender. In mijn template vind je een voorbeeld én uitgewerkte strategieën die je zo kan gebruiken.

Artboard

Super overzichtelijk

Het template ziet er mooi uit (ja echt!) en is heel handig te gebruiken. Wat wil je nog meer?

Speciaal voor content makers 🎁

Download nu hét content kalender hulpmiddel

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van e-mails, zoals omschreven in de privacyverklaring.

Benieuwd naar de nieuwsbrief? Bekijk hier de mail van mei 2024!

Veelgestelde vragen

Wat je ook nog wilde weten

Bevat het content kalender template ook belangrijke dagen?

Een content kalender en een inhaakkalender zijn niet hetzelfde. Die laatste bevat namelijk allemaal dagen waarop jij zou kunnen inspelen met je content marketing. Maar een overzicht van “belangrijke” dagen heb je helemaal niet nodig als jij authentieke content wil creëeren. Mijn content kalender template bevat wel handige strategieën en tips voor het creëeren van goede content, waaronder ideeën voor reels en een uitgewerkte strategie voor het opzetten van een automatische email marketing campagne. 

Welke soorten content kan ik toevoegen aan mijn content kalender met Notion?

In mijn content kalender template/voorbeeld vind je nu verschillende soorten content zoals: Instagram Post, Instagram Reel, Instagram Story, Blog, Nieuwsbrief, Ebook en Podcast. Maar je kan heel eenvoudig zelf nog meer content vormen toevoegen aan je kalender.

Is je content kalender template gratis?

Ja! Het template is gratis. Maar Notion heeft naast een gratis versie ook een betaalde versie. In principe kan je mijn template met de gratis versie van Notion gebruiken (dat doe ik zelf ook). Er zit wel een limiet aan de gratis versie als het gaat om de hoeveelheid informatie die toevoegt. Dus als je het een tijdje gebruikt kan het zijn dat je over moet gaan op een betaald account. Dit geldt trouwens alleen voor teams. Op de website van Notion vind je meer informatie.

Handboek icon

Download mijn contentstrategie handboek​

Hét hulpmiddel voor het maken van unieke content​

Calendar icon

Download mijn contentkalender template​

Hét hulpmiddel om consistent content te maken​