Ghostblogging

Zakelijk bloggen voor ondernemers

 

Wilt u meer bezoekers via zoekmachines, als een specialist worden gezien of een sterke relatie met uw (potentiële) klanten opbouwen? Dan is er nog maar één oplossing en dat is een zakelijke blog beginnen. Zakelijk bloggen heeft verschillende voordelen, maar het vraagt ook veel van de ondernemer zelf. Tijd, kennis en de sterke blogvaardigheden zijn de ingrediënten die u nodig heeft om een succesvolle blog te beginnen. Een goede blog schrijven is echt een dagtaak. Wilt u wel profiteren van de voordelen, maar heeft u geen zin in al dat werk? Dan kan Tekstory het zakelijk bloggen overnemen!

Waarom bloggen belangrijk is voor uw positie in Google

Elke ondernemer wil graag in Google worden gevonden. Wanneer niemand u vindt, zult u ook niets verkopen. Één mogelijkheid om gevonden te worden, is door in Google te adverteren. Een goede campagne zal er al snel voor zorgen dat u meer relevante bezoekers krijgt, maar dit heeft vaak alleen effect op de korte termijn. Op het moment dat u stopt met betalen, blijven de bezoekers weer weg. Een betere mogelijkheid om bezoekers via Google te krijgen, is door te bloggen. Hierdoor zullen bezoekers uw website via de gewone zoekresultaten vinden. Dit biedt voordelen, omdat:

Ghostblogging - zakelijke blog voor ondernemers
  • Google een website beloont als er op regelmatige basis nieuwe en goede content wordt geplaatst.
  • blogposts als informatie worden gezien en deze worden door Google eerder beloond en weergegeven dan een standaard dienstenpagina.
  • goede blogposts na een jaar nog steeds voor veel of zelfs meer traffic kunnen zorgen (blogpost die langer bestaan, hebben meer autoriteit).
  • u de mogelijkheid heeft om op meerdere zoekwoorden gevonden te worden. Dus niet alleen op branchenaam + woonplaats (hiervoor is in het algemeen weinig zoekvolume).
  • u uiteraard ook uw diensten in de blogposts kunt promoten of lezers kan triggeren om de rest van uw website te bekijken.

Geen tijd, maar toch een blog beginnen?

Een goede blogpost plaatsen, kan vaak wel een halve dag duren. Het onderwerp bedenken, informatie zoeken, schrijven, herschrijven, afbeeldingen zoeken/maken, de blogpost plaatsen, herlezen en eventueel de blogpost op social media delen. Dat is wat u kunt verwachten als u zelf een zakelijke blog gaat beginnen. Weet u niet waarover u kunt bloggen of is schrijven niet uw sterkste punt, dan wordt het al snel lastig. Wilt u toch een zakelijke blog beginnen? Dan kan een ghostblogger een uitkomst bieden. Wij schrijven en plaatsen dan de blogposts op uw website, net alsof u ze zelf heeft geschreven.

Tekstory probeert zo veel mogelijk werk uit handen te nemen, maar voor een zo goed mogelijk resultaat, is het belangrijk dat u wel enigszins betrokken bent bij het bedenken van de blogposts. De meest waardevolle tips komen namelijk altijd van de specialist zelf! Unieke blogposts met goede tips worden daarnaast ook vaker gelezen en gedeeld dan de algemene blogposts. Hoe ghostblogging het beste kan worden uitgevoerd, vertellen wij u graag in een telefoongesprek!

Ghostblogging door Tekstory

Een overzicht van de mogelijke kosten vindt u hieronder. Zoals u ziet kunt u profiteren van een prettige korting, wanneer de looptijd langer wordt. Dit heeft verschillende redenen. Met een minimum looptijd van een jaar kunnen wij een veel beter resultaat behalen. Het duurt namelijk even voordat uw blogposts meer traffic binnenhalen. Daarnaast leren wij uw organisatie steeds beter kennen, waardoor blogposts ook sneller kunnen worden geschreven .

Neem contact op!

Een zakelijke blog beginnen is een eerste stap richting meer verkeer vanuit Google. Neem voor vragen of een exacte prijsopgave contact op met Tekstory.

Veelgestelde vragen

Hoelang moet ik het bloggen volhouden?

Omdat het even duurt voordat het bloggen echt effect sorteert, raden wij aan om het bloggen minstens een jaar vol te houden. Dit zorgt ervoor dat u op veel verschillende zoekopdrachten gevonden zult worden. Beter is echter om regelmatig uw website met nieuwe content te vullen en dus structureel door te gaan met bloggen.

Kan ik het bloggen volledig uit handen geven?

Voor elke blogpost zullen wij wat onderzoek moeten doen over het onderwerp waarover wij zullen schrijven. Levert u voor een groot deel zelf de informatie, dan zullen de blogposts niet alleen beter worden, ook het bloggen ook sneller gaan. Met lagere maandelijkse kosten als gevolg. Voor een beter resultaat raden wij dus aan om wel actief mee te denken over de inhoud van de blogposts.

Kan ik na een maand ook opzeggen?

Wilt u wegens een bepaalde reden stoppen met het bloggen, dan kan dit na één maand. U betaalt dan een keer de maandelijkse kosten voor 3 maanden. De pakketten zijn niet maandelijks opzegbaar en hebben een minimale looptijd van 3, 6 of 12 maanden. Heeft u één keer het pakket van 3 maanden afgenomen en wilt u toch doorgaan, dan valt er altijd iets te regelen qua kosten!