Social Media Marketing

Succesvolle Facebook en Instagram profielen

Heeft u nog geen social media profiel voor uw bedrijf gemaakt? Of heeft uw bedrijf  al wel een social media profiel, maar wordt er weinig tijd aan besteed? Dan wordt het tijd om u kennis te laten maken met de voordelen van Social Media Marketing. Een goed en druk bezocht profiel zorgt ervoor dat u makkelijk uw doelgroep kan bereiken, maar ook dat u beter wordt gevonden in de zoekmachine.

Social media succesvol inzetten

Bent u geïnteresseerd in een actief, leuk en informatief social media profiel dat in de smaak zal vallen bij uw publiek? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen! Waarom wachten als het ook vandaag kan? Heeft u geen tijd om uw social media profiel dagelijks te onderhouden, maar wilt u social media wel voor uw bedrijf in zetten? Dan kunt het beheer aan ons overlaten. Hoe gaat dit dan in zijn werk?

  • Heeft u nog geen social media profiel? Dan is het belangrijk dat u eerst het “Starpakket” afneemt. Dit bestaat o.a. uit het ontwikkelen van een Social Media Marketing strategie en het opzetten van een één social media profiel. Vervolgens (of als u al actief bent op social media) kiest u voor het basis of premium social media pakket.
  • Vervolgens wordt besproken hoe de volgers moeten worden aangesproken (jij/u), waar de social media berichten over moeten gaan en of er winacties georganiseerd moeten worden.
  • Vanaf dan houdt u ons elke week op de hoogte van wat er in uw bedrijf speelt. Nieuwe medewerkers, speciale dagen en alles wat mensen leuk zouden vinden, stuurt u ons via de mail. Daarnaast houden wij zelf ook het belangrijke nieuws uit uw branche in de gaten. Van deze berichten maken wij interessante social media posts. Heeft u geen idee wat u ons elke week kunt sturen? Van te voren zullen wij dit met u doorspreken.
  • Voor het begin van de maand wordt er een content calendar gemaakt. De social media posts worden bedacht, ontworpen en ingepland. Een PDF bestand met daarin de posts voor de desbetreffende maand worden met u gedeeld, zodat u hier nog feedback op kunt geven.
  • Aan het eind van elke maand sturen wij u een document met de updates met daarin: hoeveel volgers u heeft, hoeveel volgers er zijn bijgekomen, hoeveel interacties er plaats hebben gevonden, welke berichten voor de meeste interacties zorgen, etc. Hierdoor krijgt u een goed overzicht van wat er gebeurd op uw social media profiel.
  • Als laatste houden wij ook in de gaten of mensen negatieve reacties plaatsen op uw profiel. Wanneer dat zo is, zullen wij contact met u opnemen zodat u deze negatieve reactie goed kunt afhandelen.

 Wat kost Social Media Marketing?

De eerste stap is gezet: u heeft ervoor gekozen om social media voor uw bedrijf in te zetten. Wilt u het beheer uit handen geven? Dan kunt u kiezen uit een van de onderstaande pakketten. Wij beheren uitsluitend Facebook en Instagram profielen. Staat uw ideale pakket er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

De kosten voor de basis en premium Social Media Marketing pakketten zijn per maand en worden standaard afgenomen voor 5 maanden. Daarna kunt u het pakket per maand opzeggen. Alle prijzen zijn excl. BTW.

Neem contact op!

Wilt u graag met social media beginnen of kan uw huidige social media profiel wel een update gebruiken? Neem contact op en dan beginnen wij zo snel mogelijk!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van social media voor bedrijven?

Veel bedrijven hebben een social media profiel waar nauwelijks naar wordt gekeken. Er is geen tijd voor of er wordt vooral commerciële content geplaatst. Weinig likes en shares zorgen er al snel voor dat een bedrijf er geen zin meer in heeft. Dit is erg jammer want Social Media Marketing zorgt ervoor dat u veel dichterbij de klant komt te staat. Door het aangaan van conversaties met uw klanten en het delen van interessante informatie, verbetert u niet alleen de band met uw klanten, maar heeft u er ook een extra verkoopkanaal bij. Natuurlijk moeten promoties wel met mate worden geplaatst.

Is social media wel geschikt voor mijn bedrijf ?

Wat moet ik op mijn social media profiel plaatsen, hoe krijg ik volgers en hoe vaak moet ik iets plaatsen, zijn misschien een aantal vragen waar u nog geen antwoord op weet. De grootste vraag is echter nog: is social media wel voor mijn bedrijf geschikt? Gelukkig is deze vraag makkelijk te beantwoorden. Natuurlijk is uw bedrijf geschikt voor social media, maar misschien niet voor alle! Wanneer uw klanten allemaal op Instagram zitten, gaat u natuurlijk geen Facebook profiel aanmaken. Samen zullen wij bepalen op welk social media kanaal u het beste actief kunt zijn.

Kan ik ook mijn Twitter of Pinterest profiel door Tekstory laten beheren?

Tekstory richt zich uitsluitend op Facebook en Instagram, omdat deze door “gewone” consumenten (waarschijnlijk uw klant) het meeste worden gebruikt.