Website Check

Een uitgebreide analyse van uw website, webshop of blog

Net als in het echte leven krijgt uw website maar één kans om een goede indruk te maken. Is deze indruk niet goed, dan kan het zijn dat de bezoeker zonder door te klikken uw website verlaat. De homepage speelt dus een enorm belangrijke rol, maar ook de andere pagina’s zijn representatief voor uw bedrijf. Wilt u uw website verbeteren, maar weet u niet waar de verbeterpunten liggen? Met een Website Check komt u er zo achter!

Wat is een Website Check?

De Website Check is een dienst van Tekstory die uw website onder de loep neemt en op zoek gaat naar verbeterpunten. Geen automatische tool waarmee u een moeilijk rapport krijgt, maar een uitgebreide analyse met punten die u zelf zou kunnen uitvoeren. Tijdens een websitecheck verplaatsen wij ons in de klant en bekijken wij de website zoals uw bezoeker dat ook zou doen.

Welke onderdelen worden gecheckt?

Tijdens de Website Check toetsen wij uw website aan de hand van de volgende vragen:

  • Nodigt de homepage uit om verder te klikken?
  • Brengt u de juiste boodschap over en zijn de teksten geschikt voor uw doelgroep?
  • Is de informatie zo ingedeeld dat de bezoeker snel de gewenste informatie (producten, diensten, artikelen) kan vergaren.
  • Is de website makkelijk te gebruiken (ook op mobiel)?
  • Toont uw website genoeg informatie over uw onderneming?
  • Sluit het ontwerp duidelijk aan bij uw doelgroep en wordt er gebruikt gemaakt van uw huisstijl?
  • Bevat uw website duidelijke call-to-actions en wordt de bezoeker getriggerd om deze te volgen?
  • Wordt uw website gevonden en juist weergegeven in de zoekmachines?
  • Is het voor de bezoeker eenvoudig om contact met u op te nemen?
  • En natuurlijk nog veel meer!

Een uitgebreid rapport met verbeterpunten.

Nadat wij uw website goed hebben bekeken, zult u een rapport ontvangen met de verbeterpunten. Doordat er echt naar uw website wordt gekeken en niet naar websites in het algemeen, zullen de verbeterpunten makkelijk toe te passen zijn. De zwakke en de sterke punten worden benoemd en ook worden deze punten duidelijk uitgelegd. Daarnaast ontvangt u per onderdeel een aantal tips, zodat u met deze uitgebreide lijst makkelijk uw website kunt verbeteren.

Wat kost een website check?

Websites zijn er in alle soorten en maten en verschillen heel erg van elkaar. Elke website wordt beoordeeld op basis van de vragen die hierboven al zijn genoemd. Daarnaast onderscheiden wij 3 soorten websites. Naast de standaard bedrijfswebsite kunt u ook uw webshop of weblog laten analyseren. Hieronder ziet u de 3 verschillende soorten websites die wij beoordelen, incl. de prijzen. Bestaat uw website uit andere pagina’s, maar wilt u toch een Website Check? Dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen!

Doe ook een technische website check!

Zoals u misschien al gemerkt had, beoordelen wij tijdens de Website Check geen technische aspecten. Heeft u hier toch behoefte aan, dan verwijzen wij u graag door naar finalwebsites. Zij kunnen uw website technisch analyseren en u met deze aspecten verder helpen. Wij raden u aan om beide website checks te laten uitvoeren om een zo goed mogelijk beeld van uw website te krijgen.

Neem contact op!

Bereikt u met uw website niet het gewenste resultaat, maar weet u niet waar de verbeterpunten liggen? Neem dan contact op voor de Website Check!

Veelgestelde vragen

Wat heb ik aan een website check als ik tevreden ben met mijn website?

Een goede website… Wordt gevonden door de bezoekers via de zoekmachine. Onderscheidt zich van de websites van de concurrenten. Is met zowel desktop computers als mobiele telefoons en tablets te bekijken. Bevat foutloze teksten die de bezoeker écht informeren. Bevat verschillende soorten content. En zo weten wij nog wel een aantal kenmerken op te noemen. Het belangrijkste kenmerk van een goede website is echter dat deze het gewenste resultaat bereikt. Bent u hierover niet tevreden, dan is de Website Check juist precies wat u zoekt.

Moet ik dan zelf mijn website verbeteren?

Het doel van de Website Check is erachter komen waar de verbeterpunten van uw website liggen. Vervolgens kunt u zelf bepalen wat u met de analyse doet. Uiteraard kunt u de verbeterpunten ook door ons laten aanpassen.

Kan ik ook een Website Check laten doen als mijn website nog niet klaar is?

De Website Check is alleen voor websites die klaar zijn. Een website die nog niet af is, zou namelijk nog te veel verbeterpunten hebben. Loopt u vast tijdens het bouwen van uw website. Neem dan contact op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.